Skip links
Nieuwe update Google Search

Nieuwe update Google Search

Google heeft aangekondigd binnenkort een update uit te voeren voor de populaire zoekmachine Search.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer mensen de hoogst getoonde inhoud niet nuttig vinden en dat hen de indruk wordt gegeven dat de zoekresultaten ontworpen zijn om klikken aan te trekken in plaats van de lezers te informeren.

Vanaf deze week voert Google een reeks aan verbeteringen door om het voor mensen makkelijker te maken relevante inhoud te vinden.

Zo introduceert het techbedrijf de Helpful Content-functie. Deze moet ervoor zorgen dat gebruikers niet alleen maar sites krijgen te zien die interessant zijn voor het algoritme. Testen van Google hebben uitgewezen dat resultaten met betrekking tot online onderwijs, evenals kunst en entertainment, winkelen en technologie-gerelateerde inhoud zullen verbeteren.

Bijvoorbeeld als je informatie over een nieuwe film zoekt. Eerder werden er artikelen getoond waarin recensies van andere websites verzameld waren zonder extra informatie toe te voegen. Vanaf nu krijg je eerder resultaten met nuttige, actuele en nieuwe informatie te zien.

Clickfarms

Ook pakt Google websites aan die clickfarms inschakelen. Dit zijn bedrijven die meerdere keren per dag de website van een klant bezoeken. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat een website populair is en goed wordt bezocht. Het verbeterde algoritme van Google zou deze frauderende websites nu beter herkennen en lager in de zoekresultaten tonen.

Wat betekent dit voor jou als content creator?

Google gaat dus websites die nuttige informatie leveren en daarmee voldoen aan de verwachtingen van een bezoeker beter ranken.

De essentie is dat je content creëert voor personen en niet voor zoekmachines. 

De richtlijnen die je hierbij kunt gebruiken;

  • Schrijf met een gerichte doelgroep in gedachten. Informeert jouw content deze doelgroep voldoende?
  • Toon duidelijk dat jouw content voortkomt uit jouw expertise en kennis.
  • Zorg dat jouw website een primair doel of focus heeft.
  • Geef de lezer het gevoel dat hij/zij genoeg heeft geleerd om zijn/haar doel te bereiken.
  • Geef de lezer het gevoel dat het een zinvolle ervaring is om jouw content te lezen.
  • Houd de richtlijnen van Google in de gaten voor updates en product reviews.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of heb je geen tijd of voldoende kennis om je eigen website volgens SEO richtlijnen te ontwerpen?
Neem contact op met ons team en wij helpen jou graag verder.