Skip links

Waarom je als bedrijf zou moeten kiezen voor managed hosting

Waarom kiezen voor managed hosting?

Ieder bedrijf heeft webhosting nodig om een website te laten draaien. Er zijn verschillende soorten hostingproviders die je kunt kiezen, maar aan wie vertrouw jij je hosting toe? Heb je je al goed verdiept en ingelezen in de mogelijkheden die er zijn?

Je kunt een beroep doen op je eigen IT-afdeling, maar bij veel bedrijven is er gebrek aan tijd en kennis. En dit is precies een van de redenen waarom managed hosting een goede keuze is. Je wilt immers wel dat jouw website altijd veilig is toch?

Managed hosting kun je zien als een vorm van “premium hosting” waarmee jij verzekerd bent van veiligheid, business continuïteit, kwaliteit en de allerbeste dienstverlening. Bij managed hosting providers ligt de aandacht bij persoonlijk contact, premium support en ze houden rekening met de specifieke wensen van jouw bedrijf.

In dit artikel legen wij uit wat de grote voordelen van managed hosting zijn en hoe het jouw organisatie kan verbeteren. Het heeft namelijk een grotere invloed op de groei van jouw organisatie dan je zou denken….

Managed hosting kan een website een flinke boost bezorgen. Snelheid, kostenbesparing, veiligheid en ondersteuning, allerlei voordelen die managed hosting met zich meebrengt. Zit jij nu met de vraag: wat is managed hosting precies? En een nog belangrijkere vraag: is managed hosting iets voor mij? Wij leggen het in dit artikel uit.

Wat doet een managed hosting provider?

Een hosting provider die managed hosting aanbied voorziet jou van extra service en kwaliteit om je website goed te laten draaien. Waar een normale hosting provider jou alleen stukje ruimte geeft op het web, doet een managed hosting provider veel meer. Deze regelt namelijk alle technische aspecten van het runnen van een website.

Je kunt hierbij denken aan:

 • updaten plugins & thema’s
 • dagelijks back-ups
 • sterke beveiliging
 • onderhoud & beheer
 • premium support

Jouw website is hierdoor altijd volledig geoptimaliseerd, veilig en super snel. En hier heb je zelf geen omkijken naar, dus jij hebt genoeg tijd om je bezig te houden met ondernemen!

De voordelen van managed hosting:

1. Het is tijdbesparend

Je website goed onderhouden is belangrijk, maar kost ook erg veel tijd. Updaten van nieuwe thema’s en plugins, security patches, upgrades, back-ups en andere interventies. Het hoort er allemaal bij. Een managed hosting provider regelt dit allemaal voor je. Jouw website is daarom altijd up-to date zonder dat jij er tijd in hoeft te investeren. En deze tijd kun je weer gebruiken voor andere zaken!

2. Jouwe website is sneller dan ooit 

Jouw website zal sneller zijn dan ooit te voren! Een normale hosting provider beschikt niet over genoeg resources en geheugen om jouw website snel te maken. Een langzame website leidt tot slechte conversie en tot een lagere google ranking. Dit wil je absoluut voorkomen! Een managed hosting provider maakt gebruik van geoptimaliseerde servers waardoor jij kunt genieten van een snellere laadtijd. Ook met veel bezoekers tegellijk zal je website goed blijven werken. 

3. Verbeterde performance 

Een managed hosting partij verbetert de performance van je website. Een goede performance van je website, webshop of applicatie is tegenwoordig onmisbaar. De laadsnelheid van je website bepaald voor een groot gedeelte hoeveel bezoekers er naar je website komen.

Wist je dat 50% van de bezoekers je website verlaat als de laadtijd langer dan 2 seconden is?

Dit kunnen allemaal potentiële kopers zijn van jouw dienst of product. Erg zonde als je deze verliest door een langzame website.

4. Sterke beveiliging 

Managed hosting bedrijven nemen de veiligheid van jouw site heel serieus. Jouw website wordt altijd beschermt tegen hackers en malware. Doordat updates altijd tijdig worden uitgevoerd is de kans op een gehackte site klein.

Mocht het voorkomen dat je website toch geïnfecteerd raakt dan biedt een managed hosting provider altijd ultieme support aan om het op te lossen. Een normale hosting partij zal deze taak niet op zich nemen.

5. Premium support

Een van de grootste voordelen is dat je altijd superieure support krijgt van de medewerkers. Zij zijn expert op het gebied van hosting en begrijpen alles van jouw website. Als er problemen zij dan lossen zij het op. Deze extra support hoort bij het hosting pakket dat je afneemt. Daarnaast weten ze precies welke plugins en thema’s een slechte invloed kunnen hebben op jouw site. Zij geven je advies over hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

6. Jij kunt groeien!

Een organisatie die groeiende is wilt zich focussen op het lanceren van nieuwe features en/of producten. Tijd besteden aan technische aspecten van je website zoals beveiligen, updaten en back-ups maken wil je eigelijk niet. Dit is niet jouw business.

Daarom is het slim om dit uit te besteden aan een managed hosting provider. Zijn verbeteren de performance van websites en zorgen dat bedrijven zich kunnen focussen op groei. Groei die zorgt voor betere prestaties binnen het bedrijf en een hogere omzet!

7. Bespaar kosten

De prijs ligt een stukje hoger dan bij normale hosting providers. Je vraagt jezelf misschien af, is dit nu een voordeel? Eigenlijk niet, maar het voordeel is ook niet per se de hoge prijs die je betaalt. Het is wat je er allemaal voor terug krijgt.

Op papier zien de kosten er misschien een stuk duurder uit, maar dit is een misvatting. Het aantal uur die je kwijt bent aan het updaten, beheren en beveiligen van je website is erg veel. Als je deze uren omrekent dan valt het erg mee wat je betaald voor een managed hosting service. Je bespaart mankracht, tijd en daarnaast heb je gegarandeerd een betere performance van je website. En dit zorgt voor betere conversies, meer bezoekers en een hogere ranking in Google. Jouw omzet zal gaan stijgen! 

Alle punten op een rijtje:

 • Altijd support van experts
 • Onderhoud en beheer van je website worden geregeld
 • Je website is geoptimaliseerd en super snel
 • Website draait op krachtige servers
 • Geen technische problemen
 • Extra veiligheid
 • Jij kunt je focussen op ondernemen!

Kortom managed hosting biedt veel voordelen voor bedrijven. Jij hebt altijd een goed beveiligde website met de hoogst haalbare performance! Dat is wat een managed hosting provider voor jou kan betekenen.

Zit je al bij een hostingpartij en weet je niet precies of dit de juiste is? Groeit jouw bedrijf hard en overweeg je over te stappen naar een betere hosting partij? Eentje die veilig is en veel bezoekers aan kan? Verdiep je eens in gespecialiseerde hosting partijen en kijk wat deze voor jou kunnen betekenen.

ICONS biedt managed hosting aan speciaal voor WordPress websites. Hier is het label RocketPress voor opgericht, welke valt onder ICONS Digital Group. RocketPress focust zicht volledig op Managed WordPress hosting om altijd de beste kwaliteit te kunnen leveren. Bekijk hier de website van RocketPress.

Vragen over managed hosting? Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag!